bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.

Microferma prepelite Satu Mare


Du-te la cuprins

Oua incubat

Produse

Ouale pentru incubat trebuie sa aiba o fertilitate de minim 90% si trebuie conservate in cele mai bune conditii pe perioada dinainte de introducere la incubat.

Pastrarea oualor trebuie sa fie facuta intr-o camera racoroasa, la o temperatura de 10 – 15 grade C, dar nu pentru mai mult 7 zile. Pe timpul pastrarii ouale trebuie sa fie periodic intoarse cu 180°.

Timpul de incubare al oualor de prepelita este de 16 zile. Temperatura in incubatoare, masurata deasupra oului cu un termometru, ar trebui sa fie intre 38 si 38,5 grade Celsius. O temperatura permanent ridicata, 40 grade Celsius, si mai mult,

0,5 lei/ buc

duce la moartea tuturor embrionilor datoarita coagularii albusului. O subtemperatura permanenta de 35-36 grade Celsius prelungeste termenul iesirii din ou a puilor si reduce rezultatul cu pana la 20% fata de numarul initial de oua.

Umiditatea relativa a aerului in perioada preclocirii, adica in primele 14 pana la 15 zile, trebuie sa fie de 55-60%. Incepand cu a 15-a zi, umiditatea relativa a aerului trebuie ridicata la 90-100%, astfel se usureaza iesirea puilor din gaoace, deoarece se ridica umiditatea din interiorul oului. Aceasta se poate atinge foarte usor cu ajutorul unei stropitoare de mana. O umiditate mult prea mica in perioada iesirii din ou poate duce la lipirea puiului de pielita oului. Pentru a ridica umiditatea aerului este recomandat sa stropim abundent atat ouale cat si peretii incubatorului cu o zi inainte de iesirea puilor, chiar daca primii pui au spart coaja.

Intoarcerea de doua ori pe zi a oualor in perioada preclocirii este absolut necesara, pentru a impiedica lipirea embrionului de pielita oului si pentru clocirea uniforma de jur imprejur a oualor. Ouale proaspat puse la clocit nu trebuie intoarse, in primele 36 de ore de incubare, deoarece in aceasta perioada se formeaza reteaua foarte fina de vase sanguine si de asemenea inima embrionului. La fel trebuie procedat si cu 36 de ore inainte de iesirea puilor din gaoace, ouale nu mai trebuie intoarse deoarece puiul deja format si-a luat pozitia pentru iesirea din ou si nu vrea sa fie deranjat.

In timpul primelor 8 ore de la iesirea puilor din ou este de preferat sa nu deschidem usa incubatorului, prin aceasta nu se va obtine decat o schimbare a temperaturii iar intregul proces al iesirii din ou ar fi dat peste cap. La 8-10 ore dupa ce au iesit primii pui din gaoace trebuie efectuat un control, precum si adunarea puilor iesiti si uscati si asezarea lor intr-o cutie pregatita dinainte. Puii care sunt proaspat iesiti si nu sunt uscati trebuie bagati inapoi in incubator. Toate cojile goale trebuie scoase din incubator. Ouale ramase trebuie verificate pentru a ajuta puii care au ciobit oul dar nu au reusit sa iasa, insa trebuie ajutati numai acei pui care au absorbit tot sangele si au retras sacul vitelin. Dupa alte 8-10 ore se face al doilea control.

Acasa | Produse | Tratament | Retete | Comanda | Contact | Harta site


Submeniu:


Inapoi la cuprins | Inapoi la meniul principal